Author Topic: no audio on sky channels  (Read 4570 times)

Offline ofenheizer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
no audio on sky channels
« on: September 25, 2012, 13:36:35 »
i use vomp-hd for windows. all ist fine, but on channels of sky, there is no audio, only picture.
could i solve this?

thx
markus

Offline MartenR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #1 on: September 25, 2012, 20:57:39 »
First, please give more details.
Which sky are you using? (Germany, Uk, etc...).
Which channels are affected?
Which type of audio is affected? (Ac3 or mpeg audio)
Is it, live tv and/or recordings?

On which kind of channels is audio working? What type of audio do they use?

Marten

Offline ofenheizer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #2 on: October 12, 2012, 09:09:29 »
Oh, sorry. U are right ...

1. Sky Germany.
2. I tested the HD-Channels of Sky. For the others, I will look again.
3. Which type of audio?? I don't know. Could I change it in the vomp-HD? Well, I will test it again.
4. It's live-TV.

Thanks.
Markus

Offline MartenR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #3 on: October 12, 2012, 09:16:32 »
Test again with an recording. If the recording is working, there is likely a problem with the pid.
 Please also check the pids in your channel config maybe dolby and normal audio pids are exchanged.
Also test with the green  button ('g' key), if it works to switch to another audio channel.
Please post also a log file.

Marten

Offline ofenheizer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #4 on: October 13, 2012, 15:29:32 »
Hello Marten.

So, I tested it with a recording.
It's the same, no sound.
On the Sky HD Channels there is only one audio track, I think it's dolby.
The SD-Channels work fine, I looked up for a channel in SD with dolby track and changed to with the "g". Also no sound.

Do I miss something on my Windows-System to play back these channels/recordings with vomp-HD?

Markus

Offline MartenR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #5 on: October 13, 2012, 15:51:41 »
Ok, then go to properties and select an DirectShow ac3 codec.
Maybe there is none selected in vomp or none installed in your system.

Marten

Offline ofenheizer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #6 on: October 14, 2012, 19:36:09 »
In Audio Filters I only have "Microsoft DTV-DVD Audio Decoder" and in MP3 Audio Filter too and "MP3 Decoder DMO".

Do I need to install something?

Offline MartenR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #7 on: October 15, 2012, 06:55:51 »
Yes, the MS filter is only working with ms products. You can install the AC3 filter for ac3 playback. But you probably need also a filter for mpeg audio playback, maybe ffdshow??

Marten

Offline ofenheizer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: no audio on sky channels
« Reply #8 on: October 16, 2012, 08:44:26 »
Thanks. With AC3 Filters it works.