Author Topic: dongle built using latest makedevenv gives filesystem without /proc  (Read 2159 times)

Offline sirwio

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 117
    • View Profile
Dongle compiled for the mvp on a fresh installed debian squeeze 32 bit host. Booting the mvp succeeds but once the dongle is loaded there is only a black screen.

The makedevenv scripts used are the latest from git as of yesterday.

Telneting to the mvp reveals that there is no /proc on the filesystem. All other parts appear to be there.

Of course start vompclient will thus fail:

~ # ./vompclient -d
00:17:09.726094 [info]   32 Core - Starting up...
00:17:09.726856 [info]   32 Core - Signal handlers set up successfully
00:17:09.727179 [info]   32 Core - Remote module initialised
00:17:09.727415 [info]   32 Core - LED module initialised
00:17:09.727717 [debug]  32 MTD - Could not open /proc/mtd
00:17:09.727944 [EMERG]  32 Core - Mtd module failed to initialise
00:17:09.728202 [notice] 32 Core - BoxStack module shut down
00:17:09.728465 [notice] 32 Core - Command module shut down
00:17:09.728723 [notice] 32 Core - VDR module shut down
00:17:09.728951 [notice] 32 Core - OSD module shut down
00:17:09.729173 [notice] 32 Core - Audio module shut down
00:17:09.729396 [notice] 32 Core - Video module shut down
00:17:09.729621 [notice] 32 Core - Timers module shut down
00:17:09.729843 [notice] 32 Core - MTD module shut down
00:17:09.730106 [notice] 32 Core - LED module shut down
00:17:09.730368 [notice] 32 Core - Remote module shut down
00:17:09.730597 [notice] 32 Core - WOL module shut down
00:17:09.730841 [notice] 32 Core - Sleeptimer module shut down
00:17:09.731055 [notice] 32 Core - Log module shutting down... bye!

Any clues on what is missing? I tried cross compiling on a debian squeeze 64 bit host first with the same results. Unfortunately my old build environment is gone and I haven't compiled any dongles since late 2006 so I'm a bit rusty in the art of cross compiling.




Offline sirwio

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: dongle built using latest makedevenv gives filesystem without /proc
« Reply #1 on: September 15, 2012, 09:38:08 »
The problem appears to be that the makedevenv script does not unpack the content of mvpdevfs-4.tar.gz correctly to the dongle/tofs directory. The /proc directory is empty so its probably disregarded by the file copy or unpack command.

My temporary workaround is to simply create the proc directory manually in the tofs folder and rebuilding the dongle. This will make a dongle that boots correctly.


Offline Chris

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 537
    • View Profile
    • Email
Re: dongle built using latest makedevenv gives filesystem without /proc
« Reply #2 on: February 23, 2013, 19:55:19 »
Ahah, I think it was the switch to git for the makedevenv scripts which broke it. Git probably ignores empty directories. It's fixed now. Thanks for reporting!